Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

МВР взема мерки за безопасността на пътуващите по празниците и около храмовете на Великден

МВР взема мерки за безопасността на пътуващите по празниците и около храмовете на ВеликденВземат се мерки за безопасността по празниците – както по пътищата на страната, така и по отношение на рисковете от възникване на пожари, съобщиха днес от МВР.

През празничните дни на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища, ще има екипи на Пътна полиция, които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо.

Специализираните полицейски операции ще са насочени към проверки за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и към всички, които са нарушили Закона за движение по пътищата.

На 6 април ще бъде организирано реверсивно движение по пътя София – Перник /през Владая/, а на 9 април обратно към София.

Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са: автомагистралите „Струма“, „Тракия“, Хемус, пътищата Е-79 /София-Кулата/, София-Варна, Велико Търново-Русе, Варна-Добрич-Силистра, както и към големите курорти – зимни и летни.

Утре /6 април/, от 16 до 20 часа, със заповед на АПИ, ще бъде спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден /9 април/, но за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим.

Служители на МВР са провели срещи с отговорници на обекти и представители на Българската православна църква във връзка с очакваното струпване на хора около храмовете.

Над 1600 обекта са проверени до вчера, отбеляза главен инспектор Стефан Стефанов. Обърнато е особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност в обектите и създадените условия за осигуряване на безопасна евакуация. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване предпоставките за възникване на пожари. Предвидено е и дислоцирането на 29 противопожарни автомобила в близост да по-големите църкви, манастири, и други православни храмове.

В София 118 храма ще бъдат под наблюдението на служители от охранителна полиция.

Чуйте подробности по темата в репортажа на Божидар Янев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе