Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Температурите варират от 3 до 18 градуса. Преобладава разкъсана облачност.

Рано тази сутрин слаби дъждове валят в районите на Смолян, Малко Търново, Попови ливади, Сандански и Ивайловград. Пътните настилки са мокри или заснежени, но обработени и опесъчени.

Поради мъгла видимостта е ограничена до 50 метра на връх „Шипка“ и в районите на Телиш и Кирково, до 100 метра – в областите  Видин, Велико Търново и Силистра и в районите на Кубрат, Оряхово и Провадия и до 200 метра – около Берковица и Граф Игнатиево.

Движението по автомагистралите се осъществява без ограничения.

Поради ремонтни дейности на автомагистрала „Хемус” на територията на  област София временно е ограничено движението в активната лента между 7 и 6 километър в посока София. Автомобилите преминават по изпреварващата лента. От Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват на водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

На автомагистрала „Люлин” поради разрушени облицовъчни пана в първия тунел по посока София-Перник трафикът се пренасочва от активната към изпреварващата лента.

Затворени остават Златишкият, Троянският и Върбишкият проход, а забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за проходите „Дюлински“, „Шипченски“, „Твърдишки“, „Петрохан“ и „Вратник”.

В района на София продължава да бъде затворен в двете посоки първокласният път Е-79 в участъка от село Врачеш - язовир Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По първокласния път София - Перник е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 15 тона.

Заради реконструкция на второкласния път Ребърково-Елисейна-Своге-Нови Искър след тунел „Елисейна“ са затворени двете ленти за движение и преминаването на автомобилите се извършва двупосочно  през аварийната площадка и банкета. Скоростта е ограничена до 10 километра в час в участъка село Церово - гара Бов.

Забранено е транзитното движение на товарни моторни превозни средства с обща маса над 10 тона в двете посоки на пътя Костенец – Самоков. По пътя Вакарел-Белица има ограничение за преминаване на автомобили с ремаркета.

Затворени поради свлачища остават участъци от третокласните пътища: 3701 в района на село Ямна и Чибаовци-Свидня.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе