Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Времето е предимно облачно. Температурите са в интервала от минус 7 до 5 градуса над нулата.

Слаб сняг вали в районите на Предел, Попови Ливади, Златна Рибка и прохода “Републиката“. Пътните настилки са мокри или заснежени, но обработени и опесъчени.

Поради мъгла видимостта е ограничена до 100 метра в района на Бистрица и в участъци от пътя Ичера - Сливен и прохода “Републиката“.

Вятърът е умерен до силен в областите Видин, Плевен, Смолян, Разград, Силистра и Добрич.

В първия тунел на автомагистрала „Люлин” в посока София-Перник са разрушени облицовъчни пана и автомобилите преминават през изпреварващата лента.

От 6-ия до 8-ия километър на автомагистрала „Хемус” в посока София поради предстоящи ремонтни работи на виадукт „Елешница“ движението се пренасочва от активната към изпреварващата лента. Авариен ремонт се извършва и в участъка между 34-ия и 32-ия километър на магистралата в посока към столицата и автомобилите преминават през крайната лява лента.

Затворени за всички моторни превозни средства продължават да бъдат Златишкият, Троянският и Върбишкият проход. Забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са въведени за проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински“, „Твърдишки“ и „Вратник”. През „Превала“ товарните моторни превозни средства преминават без ремаркета и полуремаркета.

В района на София временно е ограничено движението в двете посоки по първокласния път Е-79 в участъка от село Врачеш – язовир Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По пътя София–Перник е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 15 тона.

По второкласния път Ребърково-Елисейна-Своге-Нови Искър е в сила временна организация за безопасност на движението и скоростта е ограничена до 40 километра в час. След тунел „Елисейна“ са затворени и двете ленти за движение и преминаването на автомобилите се извършва двупосочно през аварийната площадка и банкета. В участъка между село Церово и гара Бов максималната допустима скорост е 10 километра в час.

Забранено е транзитното движение на товарни моторни превозни средства с обща маса над 10 тона в двете посоки на пътя Костенец – Самоков. По пътя Вакарел-Белица има ограничение за преминаване на автомобили с ремаркета.

Поради свлачища остават затворени участъци от третокласните пътища 3701 в района на село Ямна и Чибаовци-Свидня.   

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе