Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Над страната преобладава ясно време. Температурите са между минус 10 и плюс 2 градуса.

Пътните настилки са мокри или заснежени, но обработени и опесъчени.

Слаб вятър духа в областите Видин, Смолян, Бургас, Варна, Добрич, Силистра и Шумен.

На автомагистрала „Хемус” в участъка от 6-ия до 8-ия километър в посока към столицата предстоят ремонтни работи на виадукт „Елешница“ и движението се пренасочва от активната към изпреварващата лента. Заради авариен ремонт в участъка между 34-ия и 32-ия километър на магистралата в посоката към София автомобилите преминават през крайната лява пътна лента.

Затворени за всички моторни превозни средства са Златишкият, Троянският и Върбишкият проход. Забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински“, „Твърдишки“ и „Вратник”. През „Превала“ товарните моторни превозни средства преминават само без ремаркета и полуремаркета.

Временно се ограничава движението по второкласния път Нова Загора - Гурково поради аварирал ТИР при село Паничерево.

Тази сутрин алпинисти започват да премахват опасните камъни от скатовете при срутището на пътя Девин – Кричим. Въведен е пропускателен режим в двете посоки. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание, тъй като на много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

В района на София временно е ограничено движението в двете посоки по първокласния път Е-79 в участъка от село Врачеш – язовир Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По пътя София–Перник е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 15 тона.

Поради реконструкция на второкласният път Ребърково-Елисейна-Своге-Нови Искър е въведена временна организация за безопасност на движението и скоростта е ограничена до 40 километра в час. След тунел „Елисейна“ в посока Нови Искър са затворени и двете ленти за движение, а преминаването на автомобилите се извършва двупосочно през аварийната площадка и банкета. В участъка между село Церово и гара Бов максималната допустима скорост е 10 километра в час.

По пътя Костенец – Самоков е забранено транзитното движение на товарни моторни превозни средства с обща маса над 10 тона, а по пътя Вакарел-Белица е в сила ограничение за преминаване на автомобили с ремаркета.
Поради свлачища продължават да бъдат затворени участъци от третокласните пътища 3701 в района на село Ямна и Чибаовци-Свидня.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе