Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Температурите са от минус 5 до плюс 10 градуса.

Вятър духа в областите Силистра, Пловдив,Бургас, Търговище, Русе, Смолян, Добрич и Плевен. В област Смолян превалява дъжд, който във високите места в региона преминава в сняг.

Пътните настилки в страната са сухи и само на отделни места мокри или заснежени, но обработени и опесъчени.

Рано тази сутрин поради мъгла видимостта е ограничена до 100 метра в районите на Благоевград и поречието на река Струма.

Движението по автомагистралите се осъществява без ограничения.

На автомагистрала „Тракия” в района на Стара Загора при километър 169-ти в лявото платно по посока София ще се извърши ремонт на мантинели в средната разделителна ивица и временно ще бъде затворена изпреварващата лента за движение.

На автомагистрала „Люлин” поради разрушени облицовъчни пана в дясната тръба на първия тунел в посока София-Перник движението се пренасочва от активната към изпреварващата лента.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че тази сутрин временно е затруднено придвижването при километър 96 на пътя Девин-Кричим, поради паднали камъни. Движението се осъществява в едната лента.

Затворени са Златишкия, Върбишкия и Троянския проход, а забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за проходите „Дюлински“, „Шипченски“, „Петрохански“ и „Твърдишки“, както и за прохода „Вратник”.

В района на София временно затворен в двете посоки остава първокласният път Е-79 в участъка от село Врачеш-язовир-Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По първокласния път София-Перник е в сила забрана за движение на автомобили с тегло над 15 тона.

Не е разрешено транзитното преминаване на товарни моторни превозни средства с обща маса над 10 тона и в двете посоки на пътя Костенец – Самоков, а по пътя Вакарел-Белица е въведено ограничение за движение на автомобили с ремаркета.

Затворени поради свлачища продължават да бъдат участъци от третокласните пътища: Чибаовци-Свидня и 3701 в района на село Ямна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе