Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Преобладава облачно време. Температурите са между 0 и 10 градуса.

Пътните настилки са предимно мокри и само в отделни участъци – сухи или заснежени, но обработени и опесъчени.

Слаби снеговалежи тази сутрин има на автомагистрала „Хемус“ в област София, прохода „Петрохан“ в област Монтана, както и в района на Картела.

Дъжд вали в областите София, Перник, Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Силистра, Разград, Търговище и Шумен.

На прохода „Шипка“ видимостта е ограничена до 50 метра поради мъгла.

Малко преди 9 часа на автомагистрала "Марица" между 96-ия и 97-ия километър скоростта бе ограничена до 40 километра в час поради наводняване на пътното платно.

Между 6-ия и 8-ия и 33-ия и 34-ия километър на автомагистрала „Хемус” в посока към столицата заради ремонтни работи автомобилите преминават от активната към крайната лява лента. Поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба на тунел „Ечемишка” е в сила временна организация за безопасност на движението и се използва само едната свободна пътна лента.

Златишкият, Троянският и Върбишкият проход продължават да са затворени за всички моторни превозни средства. Забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили има за проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински“, „Твърдишки“,  „Котленски“ и „Вратник”.

На територията на Софийска област по първокласния път Е-79 остава затворен участъкът от село Врачеш – язовир Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По пътя София–Перник е в сила забрана за преминаването на товарни автомобили с тегло над 15 тона.

На второкласния път Ребърково-Елисейна-Своге-Нови Искър се извършват реконструкции. Максималната допустима скорост е 40 километра в час. Между 22-ия и 23-ия километър, след тунел „Елисейна“ в посока Нови Искър, остават затворени и двете ленти и автомобилите преминават двупосочно през аварийната площадка и банкета. В участък от пътя между село Церово и гара Бов максималната скорост е ограничена до 10 километра в час.


И в двете посоки на второкласния път Костенец – Самоков е въведена забрана за транзитното движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона, а по пътя Вакарел-Белица не е разрешено преминаването на автомобили с ремаркета.

Заради свлачища продължават да бъдат затворени участъци от третокласните пътища Чибаовци-Свидня и 3701 в района на село Ямна.

На територията на област Перник поради пропадане на пътното платното на второкласния път Перник-Брезник в района на 24-ия километър (край град Брезник) движението на автомобилите се извършва двупосочно в едната лента. И по голяма част от третокласните пътища на Пернишка област заради подкопаване на пътни настилки и пропадания на пътни платна движението на автомобилите се осъществява двупосочно в едната лента. 


По първокласния път Е79 в участъка между 317-ия и 319-ия километър (между Дупница и Долна Диканя) поради ремонтни работи по пътните банкети и отводнителните системи е ограничено движението в аварийната и активната лента. Автомобилите преминават по изпреварващата лента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе