Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
Температурите са в интервала от минус 18 до 0 градуса. Времето над страната е предимно облачно. Духа слаб до умерен вятър, а в областите Велико Търново, Монтана, Плевен и Враца ветровете са силни. Сняг превалява в областите Шумен, Търговище, Силистра и в районите на Тополовград, Свиленград, Ивайловград, Провадия, Дългопол, Козница, Прохода на Републиката и Момчилград.

Пътните настилки са мокри, а на места заснежени, но обработени и опесъчени.

Поради усложнена метеорологична обстановка в Северозападна България се спира движението на товарни автомобили над 12 т. Третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде затворена за движение за всички моторни превозни средства след потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България.

Движението по автомагистралите е без ограничения. На автомагистрала „Люлин” в дясната тръба на първия тунел в посока София-Перник моторните превозни средства се пренасочват от активната към изпреварващата лента поради разрушени облицовъчни пана в тунела.

Затворени са проходите „Троянски“, „Върбишки“ и „Златишки“, а забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за Котленския, Шипченския, Петроханския, Твърдишкия и Дюлинския проход, както и за проходите „Вратник” и „Превала“.

В района на София поради силни снегонавявания  временно се  спира движението по път І-6 разклон Столник - Елин Пелин. Обходният маршрут е през Богров и Мусачево.

Временно затворен в двете посоки продължава да бъде първокласният път Е-79 в участъка от село Врачеш-язовир-Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По първокласния път София-Перник е забранено движението на автомобили с тегло над 15 тона.

В сила е забрана за транзитно преминаване на автомобили с обща маса над 10 тона и в двете посоки на пътя Костенец – Самоков, а по пътя Вакарел-Белица е въведено ограничение за движение на автомобили с ремаркета.

Затворени поради свлачища остават участъци от третокласните пътища: Чибаовци-Свидня и 3701 край село Ямна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе