Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обстановката: Бедствено положение в някои райони, затворени пътища и спрени влакове заради снега

Обстановката: Бедствено положение в някои райони, затворени пътища и спрени влакове заради снега

Обилният снеговалеж тази сутрин блокира много пътища в страната.

Остава бедственото положение в село Косара, община Главиница, област Силистра. Втори ден до селото няма достъп. Труднопроходими са и повечето пътища от републиканската мрежа в района. През цялата нощ екипи на Общината, със собствена техника, са вадили от преспите автомобили и хора, съобщи кметът Неждет Джевдет.

Бедственото положение в седемте села на варненската община Суворово е отменено. Пътищата там вече са проходими. Остава бедствената ситуация в селата Солник, Бърдарево, Голица и Булаир в община Долни Чифлик. Кметът на общината Красимира Анастасова съобщи,че 8-километрова отсечка от пътя за село Голица е отворена,но все още няма достъп до Булаир. Пътят до село Кипра в община Девня ще бъде разширен с роторни машини. В областта няма бедстващи хора и селища без ток и вода.

Влакът Варна – Русе, който трябваше да тръгне към 9:15 часа от гара Варна, бе отменен заради влошената зимна обстановка.

Снегонавяване прекъсна пътя Варна – Шумен между село Неофит Рилски и границата на двете области. Снегът наложи и ограничения на път 2-21 Русе – Силистра за товарни автомобили над 12 тона. Същото ограничение е в сила за област София – от град София до границата с област Пловдив, както и на път I-6 София – Пловдив на територията на област Пловдив.

Проблеми за тировете има и по международния път Е-79 в област Монтана.

По-рано тази сутрин бе затруднено движението между Варна и Добрич и между Ботевград и Враца, както и на магистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас. Там обаче все още важи ограничение на скоростта до 80 километра в час.

Пътната обстановка в София е усложнена поради непрестанния сенжовалеж и ниските температури. Продължава почистването на улиците в града:

Условията са екстремни. Засега градският транспорт върви нормално при зимни условия. Солта прави настилките хлъзгави, постоянно се обработват и ще се работи, докато е необходимо. Вътрешно-квартални улици засега няма ресурс да влизат по тях. В крайградските райони проблеми продължава да създава вятърът. В Нови Искър по общинските пътища положението не е добро. На планината Витоша двата пътя се почистват постоянно, автомобилите, които се качват, трябва да бъдат оборудвани с вериги, каза Веска Георгиева от Столичен инспекторат.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе