Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Първокласните пътища са почистени, но все още има села без ток

Първокласните пътища са почистени, но все още има села без ток

Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен за по-голямата част от страната. В Югоизточна България и по Черноморието има предупреждение за силен вятър. 

Движението през проходите Шипка, Троянски и Превала и по пътя между граничните села Дуранкулак и Кардам е ограничено за тежкотоварни автомобили, а в прохода „Боаза“ има опасност от падащи камъни.В Добрич и района силният североизточен вятър натрупва преспи и движението там е силно затруднено. Остава ограничението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Добрич-Силистра. В Шуменско и в Монтанско села останаха без ток.

Временно е ограничено движението от 26-ти до 27-ми километър на АМ "Тракия" в посока София поради горящ автобус, съобщават от Пътната агенция. Пътниците са изведени, няма пострадали. Движението в тази част на магистралата се извършва само в изпреварващата лента.

"Към момента всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение. Причина за притеснение няма", каза в предаването "Преди всички" Денислав Пейчев - дежурен в ситуационния  център на Агенция "Пътна инфраструктура". От агенцията не очакват сериозни проблеми през деня:

"Всички машини по снегопочистване работят. Републиканските пътища са обработени. По тях може да се пътува внимателно, при зимни условия", каза Пейчев и добави, че към момента няма места, за които се препоръчва да се избягват.

Възстановено е движението за леки автомобили по пътя между Синеморец и Резово в Община Царево. Участъкът беше наводнен по-рано заради излязлата от коритото си река Велека. 

Във Варна тази сутрин се запали стар автобус по линия 20. Хората в него се оплакаха от задимяването при възникналия пожар. Снощи по тази линия бяха пропуснати три курса между 17.20 и 18.10 и хората чакаха 55 минути на ледения вятър. Пътниците споделиха, че това се случва нерядко.

Няма затворени за пътища в Сливенска област. Движението се осъществява при зимни условия. В планинската част на областта вали сняг, а в района на Сливен духа вятър. Няма населени места без ток и вода. Две машини обработват с химикали против замръзване АМ „Тракия“  а други 16 работят по почистването на планинските пътища в областта. В равнинната част пътищата са мокри и хлъзгави. Котленският проход е отворен и няма ограничения за преминаване на товарни автомобили. За проходите Твърдишки и Вратник е въведено целогодишно ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона.

В цяла София улиците са обработени със смеси срещу заледяване. Над 140 снегопочистващи машини са на терен. Обработват се трасетата на обществения транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове и частично вътрешноквартални улици, съобщават от Столична община. На Витоша е извършено опесъчаване и снегопочистване. Всички линии на обществения транспорт се движат по обичайните си маршрути. Аварийни екипи са реагирали на 4 сигнала за паднали на пътното платно клони на дървета. 

През нощта във всички райони на Столичната община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Извършват се обработки в южни райони като "Младост", "Изток", "Витоша". Всички линии на обществения транспорт се движат по обичайните си маршрути, съобщиха от общината. 

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. По данни на Областното пътно управление пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол. 

В област Русе няма проблем с движението по "Дунав мост" след вчерашните затруднения заради снеговалежа.

В област Враца е обявен предупредителен код за очаквани ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе