Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Първите снежинки - в петък

Първите снежинки - в петък

Между 3 и 11 градуса са температурите тази сутрин в Североизточна България. Най-високи са те в Силистра, а най-ниски – в Русе. В Шумен има мъгла, която ограничава видимостта до 500 метра, а термометрите показват 7 градуса. В целия район видимостта е намалена, на места - до 100 метра.

В Шумен в момента е тихо, атмосферното налягане е 1001 хектопаскала, очаква се до края на деня слабо да се повиши. Влажността на въздуха е 97%.

Над по-голямата част от Североизточна България днес ще има значителна облачност, на отделни места е възможно слабо да преръми. Сутрешните мъгли до обяд ще се разсеят. Ще духа слаб вятър с променлива посока, който следобед ще се ориентира от изток-североизток и по крайбрежието ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, за Шумен – около 15 градуса.

През следващите дни облачността ще остане променлива. Ще духа умерен вятър от североизток, температурите ще продължат да се понижават. В средата на седмицата са възможни превалявания от дъжд.

Вятърът от север ще се усилва, по-чувствително – в четвъртък. С него над района ще нахлува по-студен въздух, така че през нощта срещу петък се очакват първите снежинки. Температурите ще продължат да се понижават и минималните ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 6 и 11.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе