Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

С първа копка започна ремонт на ясла

С първа копка започна ремонт на яслаПърва копка на основния ремонт на детската ясла „Здравец“ направиха днес кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов и управителят на фирмата изпълнител Найден Неделчев. Дейностите са по проект, в който е включено и Основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в областния град. Двете учебни заведения са сред най-старите в областта. Финансирането е за малко над 1 милион лева с ДДС, заяви кметът на Силистра, който коментира и планираните дейности. "Ще има както ремонт на сградния фонд, така и ново оборудване. Ще бъде закупена техника, която е необходима за дейността на детската ясла. Това е поредният проект, който реализираме в нашия град и се надявам темпото, с което се движим в последните години, да се задържи", посочи той.
В ясла "Здравец" се предвижда генерално обновяване, включително и смяна на детските кътове за игра, заедно с пързалки, пясъчници и катерушки в двора, а сградата на основното училище е на път да се превърне в една от най-модерните, но със запазена автентична архитектура.

В момента децата и учениците от двете заведения са преместени в други учебни заведения. Ремонтните дейности са част от инвестиционната програма на Силистра, за която са отпуснати 17 900 000 лева, а общинското съфинансиране е близо 70 000 лева.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе