Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Парите от Европа може да се забавят

Парите от Европа може да се забавят

 

Нидерландският премиер Марк Рюте изрази съмнения, че лидерите на ЕС ще постигнат споразумение на среща на върха през юли за плана за възстановяване в размер на 750 милиарда евро, цитира думите му AFP, цитирана от Фокус.

"Не е сигурно дали той ще бъде финализиран тогава или дали ще ни трябват повече сесии и дали ще стане през лятото или по-късно", каза Рюте пред репортери след виртуална среща на върха с лидерите на другите страни от ЕС.

Нидерландия е една от „пестеливите четири“, заедно с Австрия, Дания и Швеция, които се опитват да възвърнат разходите си, и казват, че парите трябва да се дават само като заеми с приложени тежки условия.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че 27-те лидери на ЕС ще възобновят срещите в присъствен формат за бюджета в Брюксел от следващия месец с цел преодоляване на затрудненията

 Рюте предупреди другите лидери да не възлагат прекалени надежди.

 "Не мисля, че е необходимо такова бързане", добави Рюте.

 "Би било хубаво, ако приключим с това, то не трябва да се бави по-дълго, отколкото е необходимо, но също така фатално, ако не сме приключили с него до края на юли", коментира нидерландският премиер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе