Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Парче от стъкло спасява убиеца на Отвертката

Парче от стъкло спасява убиеца на Отвертката

Дупничанинът може да е паднал върху отломка от 300-килограмовата витрина

Стъкло от 300-килограмова витрина може да е причина за смъртта на Николай Радев-Отвертката от Дупница. Това е едно от предположенията, на които ще даде отговор очакваната съдебномедицинска експертиза за смъртта на младия дупничанин. Радев почина преди три месеца след сбиване със стоматолога д-р Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван в дупнишкото заведение "Колата", считано за неофициален офис на Братя Галеви. Причината за кървавото меле бе красивата Владимира, дъщеря на Николай Карастоянов. Иван и баща му Владимир бяха освободени с мярка за неотклонение "подписка", а по-големият брат Николай остана под домашен арест.

"Очакваме експертиза, която ще отговори на въпроса дали Отвертката е убит, или е загинал при инцидент. Там има 300-килограмова витрина. Смъртоносната рана може да е получена при счупването на стъклото", обяснява в предаването "Тази сутрин" по бТВ адвокат Марин Марковски, който защитава Карастоянови. Според него е възможно Отвертката да е паднал върху стърчаща отломка от това стъкло. Тази рана е довела до вътрешен кръвоизлив в корема. На сбиването няма очевидци, твърди адвокатът. "Това беше нещастен случай. Как може да сте сигурни каква ще бъде развръзката? Ние отидохме да спасим Владимира. Брат ми има херния, затова ни е повикал", заяви в предаването "На светло с Люба Кулезич" Иван Карастоянов. Според него най-интересното е, че точно братът на Отвертката

е охрана на въпросното заведение, а не е направил нищо

Той и баща му показаха жалбите, които са пускали до прокуратурата срещу Отвертката и други институции за системен тормоз на Владимира.

"Проблемите с тези хора са много стари, обясни дядо й Владимир Карастоянов. "Аз съм прицелната точка на тези хора", категоричен бе той. По неговите думи личен сблъсък с Братя Галеви е имал отначало индиректно. По-късно обаче "това, което съсипало живота му", било, че трябвало да признае пред органите на реда истинността на медицинските удостоверения, които е издавал. Явно той е принуждаван да издава и неистински документи на Галеви и приближените до тях. Разказвайки за системния тормоз, който семейството му е получавало, и за всичките случаи, в които е бил викан по спешност, за да оперира пострадалите от тях, тъй като е най-известният хирург в областта, Владимир Карастоянов заяви: "Аз през ден и през два съм виждал и обслужвал най-ужасно пребитите хора от тази групировка".

Николай Карастоянов пък разказа по телефона как във фаталната нощ дъщеря му се обадила от заведението и го помолила да дойде и да я спаси. Николай Радев отново я заплашвал. "Бях на 2-3 минути с колата, не се и замислих. Това са хора, които целият град познава и знаят какво могат да направят на едно младо момиче. Могат да я пребият, изнасилят и какво ли още не", казва бащата. Според думите му Владимира системно е била заплашвана от хората на Галеви, ваден й е нож. "Знаех много от нещата, други разбрах впоследствие, защото нея я беше страх да ги каже", каза Николай Карастоянов. Той коментира и въпроса дали е възможно Владимира да е досаждала на Отвертката, както бе казала съпругата на Николай Радев. "Абсурд е тя да го е притеснявала. Всеки, който е познавал Радев и обкръжението му, ще го потвърди.

И сега продължават анонимните заплахи

Дядото Владимир обясни, че Владимира, макар и крита в София, е преследвана и снимана в Южния парк, пред Съдебната палата, както и на други възлови места. Адвокат Марковски пък заяви, че Владимира заявила, че я заплашват да я разчленят. При идване в заведението на Карастоянови Отвертката се обърнал към тях с думите: "Ще я разчленят, ще дам на другите да я изнасилят". Този факт е решителен за делото, срещу Владимира има противоправно нападение", категоричен бе защитникът.

В кориците на делото са свидетелски показания, видео техническа експертиза на снимките от камерите, показанията на доктори. Тепърва се очаква прокуратурата да прави експертизи на заснетото от камерите.

Приятели на протест на рождения му ден

Близки и приятели на Николай Радев ще участват в протест в Дупница, организиран на 22 юни, ден преди рождения му ден. Те ще носят тениски с лика на Отвертката.

Според запознати протестното шествие ще тръгне от ресторант "Колата", където стана сбиването, и ще завърши пред болницата, където почина младият мъж. Приятелитe на Отвертката ще настояват за връщане на Карастоянови в ареста и за най-тежко наказание за виновниците за убийството му. "Докога ще търпим да убиват децата ни, братята ни и приятелите ни!?! Ние сме тези, които не трябва да чакат, а да направят нещо, с което да подкрепим близкия човек, който не може сам да се защити, защото лежи в гроба!", пише в апела.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе