Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папата нареди на полицията си да се бори с клюките

Папата нареди на полицията си да се бори с клюките

Ватикана. Папа Франциск повери днес нова роля на своята полиция - да следи да се бори, когато може, с клюките и злословията, предаде АФП.

"Да помолим Свети Михаил (закрилник на полицията) да ни помогне в тази война: никога да не казваме лошо за другия, никога да не даваме ухо на клюките. И ако чуя някой, че клюкарства, го прекъсвам. Казвам му: тук не може, излезте през портата Света Анна (основен вход на Ватикана за служители и посетители), отидете навън и продължавайте дърдоренето си вън", препоръча папата на полицаите.

"Никакви раздори!", допълни той, обяснявайки на полицаите, събрани за редовната литургия в параклиса на резиденция Санта Марта, че никой, дори самият той, не е ваксиниран срещу този бич.

"Бих искал да браните не само вратите и прозорците на Ватикана - една необходима и важна дейност - но да браните и вратите към сърцето на тези, които работят във Ватикана, където изкушението прониква както навсякъде другаде", посочи Светият отец, предаде БТА. По думите му "Това е изкушение, което се харесва на дявола и е против единството. (...) А той се опитва да предизвика вътрешна война, нещо като гражданска и духовна война. Война, която се води с езика", изтъкна той.

Папа Франциск вероятно имаше предвид кръстосаните нападки, съществуващи открай време в Светия престол, но които бяха разкрити в големи мащаби след изтичането на поверителни документи и писма до бивша папа Бенедикт Шестнайсети в италианския печат при скандала Ватилийкс миналата година.

Главата на Римокатилическата църква обаче говори и в сегашно време, с което показва, че раздорът не е напълно прекратен. Директният му стил и волята му да реформира църквата предизвикват множество коментари зад стените на малката държава, някои от които не особено доброжелателни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе