Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папата излекувал бебе с целувка

Папата излекувал бебе с целувка

Папа Франциск помогнал за подобрение състоянието на едногодишно американче, страдащо от мозъчен тумор, съобщава Си Би Ес. В това вярват родителите на малката Джана, които живеят във Филаделфия.

Детето се разболяло от страшната болест скоро след раждането и лекарите установили, че в мозъка му има нелечим тумор, който не може да се оперира. Чудото обаче станало през септември, когато папата посети САЩ. Благодарение на свой приятел, служител във ФБР, семейството успяло да се добере до първите редове със зрители, наблюдаващи преминаването на папамобила през града. Тогава малката Джана била подадена на един от охранителите на папа Франциск и детето получило целувка по главата и благословия от Светия отец.

Два месеца по-късно родителите на Джана с изненада установили, че туморът значително се е смалил и едва се вижда. "Тя става все по-добре и по-силна. Раздава целувки, вече посочва разни неща", разказва майката на детето Кристен Машантонио.

Родителите смятат, че в излекуването на детето им има Божия намеса и тя не е свързана само с целувката на папата. Бодигардът, който държал детето, се казвал Доменико - също като по-големия брат на Джана - Доминик. Момиченцето пък било кръстено на съвременната американска светица св. Джана, която починала през 1962 г. По време на посещението на папата семейството се срещнало с нейната дъщеря.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе