Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папата ходел тайно нощем при бедните

Папата ходел тайно нощем при бедните

Рим. Папа Франциск се измъква тайно от Ватикана посред нощ, за да раздава помощи на бедняците по улиците на Рим, разкрива британският в. "Дейли мейл". Изданието цитира интервю с ватикански епископ, както и с друг представител на католическата църква, които намекват за тайния живот на папата. Първият намек идва от епископ Конрад Кражевски, който се занимава с разпространението на парични помощи между бедните хора по улиците на Рим. Той обяснява, че Франциск неведнъж е изразявал желание да отиде с него при бедните. Папата често правел това, докато бил епископ на Буенос Айрес.

"Когато му кажа, че тази вечер ще излизам в града, винаги има риск той да дойде с мен", обяснява Кражевски. Когато обаче го питат директно дали папата някога се е присъединявал, епископът отказва да отговори и пита за следващия въпрос.

Междувременно в. "Хъфингтън пост" цитира друг източник от Ватикана, който потвърждава спекулациите. "Швейцарската гвардия потвърди, че папата е излизал нощем, преоблечен като редови свещеник, за да се среща с бедни мъже и жени".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе