Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папата се хареса като Супермен

Папата се хареса като Супермен

Италиански художник нарисува папа Франциск като Супермен на стена в Рим, а от Ватикана харесаха картинката и я разпространиха в Туитър, съобщават британските медии.

Папата е нарисуван в полет в небето, като едната му ръка е протегната нагоре, а в другата държи чанта с надпис "Ценности". Рисунката е дело на художника Маупал и се намира на улица, близо до базиликата "Свети Петър".

Папа Франциск остава най-популярната политическа личност в интернет търсачките между март и декември миналата година според проучване, публикувано в католическия информационен сайт Aleteia. Главата на Римокатолическата църква е споменат над 49 млн. пъти в мрежата, а името му е било търсено в Google средно по 1,7 млн. пъти месечно. След него в класацията се нарежат президентите на САЩ и Русия. Името на Барак Обама е споменато 38 млн. пъти и има 1,7 млн. търсения. Владимир Путин има 8 млн. споменавания и около 246 хил. търсения.

Ако в класацията бъдат прибавени имената на звезди от шоубизнеса обаче, папа Франциск отстъпва първото място, но все пак остава в челната тройка. С най-много търсения се оказват британско-ирландската бой група One Direction и канадският поп певец Джъстин Бийбър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе