Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папандреу се развежда заради млада холандка

Папандреу се развежда заради млада холандка

След неуспешния край на правителството, което оглави и на последвалите му политически ходове, бракът на бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу също преживява своя залез, пишат гръцки медии. Той вече не живее заедно със съпругата си Ада, а причината е връзката му с холандка, с която се запознал случайно на един от Спорадските острови, пише GRReporter.

Слуховете за проблеми в брака на бившия премиер започнаха още миналия април. Тогава се появиха и първите публикации в гръцката преса, според които той и съпругата му са взели решение да се разведат. В отговор на статиите от пресофиса на 63-годишния Папандреу бе издадено съобщение, което опровергаваше категорично информацията. Преди седмица обаче се появи нова публикация, в която отново се твърдеше, че двамата вече не са заедно и са решили да пристъпят към развод по взаимно съгласие. Този път от офиса на бившия премиер не бе издадено опровержение.

Според сайта protothema.gr Ада вече живее сама в семейното жилище в предградието Кастри, а Папандреу се е преместил в крайбрежна къща край Атина. Публикацията опровергава твърденията, че съпругата му се е преместила в апартамент в луксозния квартал Колонаки, както и това, че бившата вече двойка се готви да разтрогне брака си в съда. Източници на изданието казват, че задълбочаването на отношенията между бившия премиер и холандката, която се описва като "жена на средна възраст", изострили отношенията с неговата съпруга. Въпреки мекия си характер Ада не могла да понесе поредния, далеч не политически каприз на своя съпруг, затова и последвала раздялата.

Сайтът посочва, че проблемите между двамата се задълбочили след решението му да сформира нова партия преди парламентарните избори на 25 януари 2015 г. Ада била категорично против този сценарий, тъй като смятала, че е обречен на провал и би могъл да навреди на надеждите 26-годишната им дъщеря Маргарита да продължи политическата традиция на фамилията. Папандреу не се вслуша в думите й и учреди партията, която обаче не успя да влезе в парламента. Така очакваното му "голямо завръщане" в политиката се превърна в "голямо фиаско". Георгиос и Ада са заедно от 26 г., бившият премиер има син от предишния си брак.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе