Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Почитат паметта на децата, загинали при инциденти на пътя

Почитат паметта на децата, загинали при инциденти на пътя

Панихида в памет на децата, загинали при пътни катастрофи в Силистренско, ще бъде отслужена днес в катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел” в Силистра. Точно в 12:00 часа ще бъдат включени сирените на полицейските автомобили и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на загиналите в пътни произшествия деца.
По данни на пътната полиция през миналата година в Силистренско е имало 19 пътно-транспортни произшествия с деца и юноши с 21 ранени.
Само за първите четири месеца на тази година в Крайдунавска Добруджа са станали 112 пътни катастрофи със 7 загинали и 30 ранени. Деца са двама от ранените.

В Шумен в 12.00 часа също ще бъде почетена паметта на жертвите в пътни инциденти с едноминутно мълчание и подаване на светлинна и звукова сигнализация от патрулни автомобили. Полицейски коли ще бъдат разположени пред 30 ЦДГ „Космонавт“ и на бул. „Мадара“, пред СОУ „Сава Доброплодни“ и пред ГПЧЕ „Никола Йонков Вапцаров“.

Със сирени точно в 12:00 ч. ще почетат паметта на децата, загинали в пътно-транспортни произшествия и в Разград.
През деня е предвидено още - състезание на младежки авариен екип – Разград с дейности по пътна безопасност. То ще се проведе в Градския парк. Кукленото представление „Грешките на Петьо” ще бъде изнесено от учителите пред децата в ЦДГ №3 „Приказка”.
Рисунка на асфалт на тема „Пътна безопасност” ще направят в ОУ „Е. Пелин” в село Стражец.
Детски рисунки ще бъдат изложени в училищния коридор в ОУ „Васил Левски”. Ученици ще рисуват различни групи пътни знаци и ще редят пъзели в ОУ „Кирил и Методий” в село Киченица.
Интерактивни, ролеви игри под надслов „Безопасност”, започват от 13:30 ч. в ОУ „Иван  Сергеевич Тургенев” и в ЦДГ №11 „Детелина” в Разград
Викторина „Зная правилата” с игри и въпроси, свързани с безопасното движение по пътищата, започва от 16:00 ч. в ЦДГ №6 „Шестте ястребинчета”.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе