Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Памет за героите от войните

Памет за героите от войните

Подготвя се предложение до Министерството на отбраната за финансиране на строителството на нови и за ремонт на съществуващи военни паметници в Силистренско. Това съобщиха от Областната администрация след заседание на Областната комисия за военни паметници.

Комисията е решила да предложи на Министерство на отбраната в картотеката да влезе паметникът на загиналите, изграден на стената на камбанарията на православния храм „Св. Димитрий“ в село Калипетрово. Там са изписани 53 имена на загинали във войните през двайсети век. Предложението е на храмовото настоятелство.

Община Силистра е предложила за узаконяване изградения с дарения паметник в Дунавския парк Силистра, посветен на 100-годишнината от Добруджанската епопея и връщането на Южна Добруджа към  България през 1940 година.

Община Кайнарджа е поискала разрешение за изграждането на паметник, за който са нужни около 1000 лева. От там напомниха, че вече са поискани средства за паметник в село Поп Русаново, но досега не са им отпуснати.

Сред предложенията е и паметник в град Тутракан. Община Алфатар е поискала средства за ремонт на паметник с имена на загинали, изграден през 1954 година, а община Дулово – за дейности по 7 паметни плочи в мемориалния парк в село Межден.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе