Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

С демонстрации и отворени врати продължава Седмицата на пожарната безопасност

С демонстрации и отворени врати продължава Седмицата на пожарната безопасност

Седмицата на пожарната безопасност и защитата на населението се провежда в Силистренска област. Демонстративно занятие по гасене на пожар и аварийно-спасителни дейности ще има на професионалния празник на българските огнеборци, който се отбелязва на 14 септември. Днес от 16.30 часа на площад „Свобода” гражданите и гостите на Силистра ще имат възможност да наблюдават професионалните действия на пожарникарите. Демонстрации ще има също в градовете Тутракан и Дулово. В трите районни служби на огнеборците са организирани дни на отворените врати, за да могат желаещите да разгледат пожарните и оборудването. Открити телефони ще приемат обажданията на хората с въпроси на пожарната безопасност. С възпитаниците на детските градини ще бъдат организирани изложби и спортни състезания.  

Служителите на противопожарните служби в Разградско също са предвидили редица инициативи по повод Професионалния празник – 14 септември. Днес районните служби в Исперих и Лозница провеждат Дни на отворени врати и приемни за граждани с открити телефонни линии. Ежегодното поднасяне на венец на паметната плоча на мл.серж. Стефан Д. Петров в кубратското село Равно е предвидено за 11.30 часа днес. Насрочена е и срещата с младежките противопожарни отряди и събрания с наградени служители във връзка с празника. Огнеборците организират  велопоход утре от 9 часа по велоалеята към местността Пчелина. Демонстрацията на технико-тактическите способности на новополучена пожарна техника е насрочена за 10.30 часа на 14 септември в сградата на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

От 11.00 часа днес в шуменската районна противопожарна служба директора инж. Иван Иванов, ще представи информация за произшествията в региона и дейността на огнеборците. Директорът ще съобщи също кои са служителите, предложени за награда по случай професионалният празник на пожарникарите


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе