Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Америка се оттласква силно от дъното, рекорден ръст

Америка се оттласква силно от дъното, рекорден ръст

Американската икономика нараства с рекорден ръст от 33,1% на годишна база през третото тримесечие на 2020 г. Впечатляващите резултати идват след като правителството инжектира в нея повече от 3 трилиона долара за справяне с пандемията, за да стимулира потребителски разходи, съобщи Ройтерс. Те са увеличили с 2,9% при очаквания за вдигане с 2,6%.

Резултатите надминаха прогнозите за скок от 31%, като записаха най-бързия темп на растеж, откакто правителството води статистика от 1947 г, съобщи Trading Economics. След незапомнен спад от 31,4 процента за второто трисечетие, сега Америка отчита увеличение на БВП с 1,9% на годишна база, което е над прогнозата за 1,6%.

Обявените данни леко надвишиха прогнозите да 31 процента ъстът е наистина изумителен след рекордния спад от 31,4% през второто тримесечие и дава знак за възстановяване на икономиката от тежката пандемия. Данните, постигнати като резултат от икономическата политика на Тръмп, насочена към увеличено потребление, със сигурност ще даде попътен вятър в последните дни на кампанията действащия президент. Те идват дни след като беше обявено, че американските работодатели са добавили 125 хил. работни места през октомври спрямо намалението през септември и показва, че пазарът на труда продължава да расте със стабилни, но умерени темпове.

Опонеттът му Джо Байдън пък се очаква да засили критиката по отношение на производсвото, нивото на което все още е под това на последното тримесечие на 2019 година.   

Обнадеждаващите данни излизат броени часове преди очакването Федералният резерв да понижи за трети път за годината лихвите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе