Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

70-годишен оцеля 34 часа сред труса в Измир

70-годишен оцеля 34 часа сред труса в Измир

70-годишен мъж беше изваден жив под развалините на рухнала сграда в Измир, 34 часа след мощното земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер в петък. Оцелелият Ахмет Читим е бил затрупан в  кооперация "Ръзабей", квартал Байраклъ, а заслугата е на спасителен екип от Бурса. 

„Измъкнахме го от останките в 00:30 ч. Няколко часа по-рано го достигнахме и установихме, че той диша и е затиснат по корем. Когато достигнахме за първи път до мястото му, той не говореше, а само отбелязахме движение.

След като прокопахме тунел до него, лицето на чичото се откри и той започна да говори. В този момент бяхме "на седмото небе" от щастие. Извършихме му на място серумно преливане и други стандартни приложения. Чичото се съвзе. После го издърпяхме внимателно и го пренесохме до линейката, като осигурихме транспортирането му до болницата", разказаха спасителите.

"Никога не съм губил надеждата си." Това бяха първите думи на спасения в линейката, където го посрещна лично здравния министър Фахреттин Коджа.

"„Животът отново спечели! Бих искал да благодаря на екипите за търсене и спасяване и други организации, които непрекъснато работят по останките. Ако продължи така, ще спасим още животи", заяви министърът пред медиите.

"Нашият 70-годишен чичо Ахмет успя да оцелее от руините с помощта на нашите спасителни екипи. Оздравявай, чичо Ахмет. Благодаря за хубавите ти думи, които ни зарадваха", заяви още министърът.

104 пострадали са спасени от екипите изпод срутените 17 сгради в Измир до момента. Над 3000 е броя на хората взели участие в спасяването на пострадалите. 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе