Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

ЗАРАДИ ОТРОВЕНИЯ РАЗУЗНАВАЧ: Лондон бойкотира световното по футбол

ЗАРАДИ ОТРОВЕНИЯ РАЗУЗНАВАЧ: Лондон бойкотира световното по футбол

Властите във Великобритания са обсъдили със САЩ и съюзниците си в Европа възможността да се бойкотира Световното първенство по футбол през 2018 в Русия, съобщи лондонският в. "Таймс". Подобна стъпка ще бъде в отговор на предполагаемото участие на руски спецслужби в отравянето на бившия служител на руското военно разузнаване ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му (на снимката).

Отбелязва се, че при доказване на "руска следа" в преминалия на служба при англичаните бивш руски шпионин, ще се търси координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки.

От участие в най-голямото спортно събитие в света за годината, насрочено от 14 юни до 15 юли, могат да се откажат и други държави, участващи във финалната фаза на шампионата – Полша, Австралия и Япония. Такава тежка дилема - да участва или да бойкотира, не стои пред президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, тъй като българският национален отбор не успя да се класира за пети пореден мондиал след последното си участие през миналия век - 1998 г.

"Обсъжда се широк спектър варианти", коментира лаконично слуховете за бойкот високопоставен източник в британското правителство.

По информация на "Таймс" Лондон може също да поиска преразглеждане на дневния ред на срещата на високо равнище на НАТО през юли с цел засилване на редица мерки по "сдържане на руската агресия".

За твърди мерки срещу Русия настояват членове на партията на премиера Тереза Мей, които я обвиняват в мекушавост заради дарените 800 000 паунда от руски олигарси на Острова за предизборната й кампания.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе