Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лавров: Отравянето на Скрипал може да обслужва интересите на Великобритания

Лавров: Отравянето на Скрипал може да обслужва интересите на Великобритания

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров предположи, че отравянето на бившия офицер от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал би могло да е в интерес на правителството в Лондон, за да разсее вниманието от проблемите около Брекзит, предава AFP.

„Това би могло да бъде в интерес на британското правителство, което се оказа в неудобно положение, като не успя да изпълни обещанията си на електората си за условията за Брекзит", коментира Лавров на пресконференция, свикана след преговорите му с колегата му от Бангладеш Абул Хасан Махмуд Али.

Дипломат номер едно на Русия коментира и външната политика на САЩ в Близкия Изток.

"САЩ се опитват да изолират района на източния бряг на река Ефрат, създавайки там военни обекти и органи на властта, заяви Лавров. - Особено ни тревожи, че въпреки многократните уверения, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, в последните месеци наблюдаваме как САЩ достатъчно сериозно се установяват на източния бряг на Ефрат, на значителна част от сирийската територия в близост до границата с Ирак. И не само с военни обекти, създават там и органи на властта, които са им лоялни, които отговарят пред тях, и които са финансирани – и всичко това в контекста на изолирането на тези райони от останалата част на Сирия", подчерта Лавров.

„Убеждаваха ни, че няма такива планове, че САЩ не се стремят към разкол на Сирия. Убеждавате ни неубедително, простете за тавтологията", добави Лавров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе