Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Отложиха споразумението за климата от Париж

Отложиха споразумението за климата от Париж

Окончателният проект на споразумението за борба срещу глобалното затопляне бе отложен от петък за събота сутринта, предаде АФП. Агенцията се позова на френското председателство на световната конференция за климата в Париж.

"Предпочитаме да си дадем време да се консултираме с делегациите през целия ден в петък", преди да представим окончателния текст за директно приемане на пленарно заседание, съобщи същият източник. Текстът "ще бъде представен в събота рано сутринта, за приемане към обяд", добавя източникът на АФП.

По–рано в четвъртък вечерта френският външен министър Лоран Фабиюс - домакин на световната среща за климата - обяви пред преговарящите, че „ще бъде в състояние" да представи заключителен текст от пакта за климата в петък.

Преговорите по предложението продължиха през цялата нощ, съобщава bTV. Към завършване върви световната конференция на ООН по въпросите на изменението на климата, или 21-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP21), както е официалното на провежданата в Париж среща

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе