Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Откриха Център за кариерно развитие в Силистра

Откриха Център за кариерно развитие в СилистраЦентър за кариерно развитие беше открит днес в Силистра. Инициативата е на Българската търговско-промишлена палата по проект за ограничаване на сивата икономика в страната.

Центърът ще предоставя информация и консултации на работодатели и граждани, търсещи работа в Силистренска област и в близките съседни румънски градове, обясни Станка Лазарова от местното представителство на Търговско-промишлената палата: Кариерните консултанти ежедневно проучват наличните свободни позиции, които обявават фирмите. Те ги въвеждат във фирмените сайтове, директно се свързват с работодателите, проучват кариерните възможности, консултират също и заети лица, които търсят възможност за кариерно израстване и ги ориентират в наличните свободни позиции.

В Кариерния център ще се провеждат обучения и семинари за работодатели и за хора, активно търсещи професионална реализация. Те ще могат да получат умения как да подготвят своята автобиография, да напишат мотивационно писмо, как да се облекат, как да се държат на едно интервю. Поддържат се локални бази данни за работодатели, които предлагат свободни позиции, а също и за специалисти, които имат възможност да заемат подобни позиции. 

Кариерни центрове вече са разкрити в повечето области на страната. Пълната информация за тяхната дейност може да бъде намерена на електронната платформа - Виртуална социална академия на страницата на БТПП -  www.vsa.bcci.bg


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе