Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Не откриха следи от отравяне на Навални

Не откриха следи от отравяне на Навални

При направен токсикологичен тест върху неуточнен биоматериал, взет от Алексей Навални, не са открити следи от отравяне в организма му. Това е съобщила днес руска държавна болница, предават световните агенции.

Миналата седмица Навални беше осъден на 30 дни затвор заради призив за участие в неразрешен опозиционен протест. В неделя той беше приет в болница, а в понеделник беше изписан. Той, както и неговата лична лекарка и неговата адвокатка твърдяха, че е бил отровен.

Пробите от Навални за изследване са били доставени на 29 юли от 64-та градска болница в главната химикотоксикологична лаборатория на Московския градски научноизследователски институт "Склифосовски", пише dir.bg. Лабораторията там е специализирана и разполага с широка палитра от възможности, за да констатира дали в организма има необичайни субстанции.

Резултатите от изследванията са показали, че вещества, предизвикващи отравяне, не са били открити в пробите от Навални, съобщи за ТАСС главният лекар на института Алексей Токарев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе