Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Кампания събира книги за детското отделение на болницата в Силистра

Кампания събира книги за детското отделение на болницата в СилистраРегионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра организира коледна кампания за събиране на книги за Детското отделение в местната болница. Всеки, който има желание и възможност може да дари детски книжки на библиотеката, а инициативата е под наслов "Една книжка е равна на една усмивка". Подробности по темата пред Радио София разказа Красимира Няголова от регионалната библиотека в Силистра.

"До момента няма много хора, които са се включили, само двама-трима души са засега. Малко са книгите, които сме събрали, но срокът е дълъг - до 20 декември и очакваме оттук нататък хората да се активират повече", сподели Няголова.

По думите й в библиотеките не се приемат стари книги, тъй като хранилищата са пълни. Тя подчерта, че първото и най-важно е, че има нужда изцяло от нови книги, които са излезли на пазара. Предстои създаването на проект на Министерство на културата, който е за обновяване на библиотечния фонд на голяма част от библиотеките в страната.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе