Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Отбелязваме Световния ден на жертвите от катастрофи

Отбелязваме  Световния ден на жертвите от катастрофи

Днес е световният ден за  възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия. По този повод в 12 часа на обяд светлинната и звукова сигнализация на патрулните автомобили на Областна дирекция на МВР - Варна ще бъдат включени. Почит на жертвите при катастрофи ще отдадат  служителите на полицията, които са на работа. Между 9 и 11 часа ще бъдат отворени за посещения районните служби на „Пожарна безопасност и защита на населението”  във  Варна.   Желаещите ще може да разгледат пожарните автомобили и работното място на пожарникарите.

По повод  Световния ден за възпоменание на жертвите пред Катедралния храм Св. Успение Богородично“ във Варна от 12 часа ще се проведе демонстрация по спасяване на пострадал при катастрофа. Около час по-рано ще бъде освободена от автомобили пиацата пред Катедралния храм, съобщиха от дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“.

Заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата ще бъде отслужена от 13 часа в храм "Св. Троица" в Добрич.

Активисти на Младежкия Червен кръст и пътни полицаи днес ще проведат съвместна акция в централната част на Силистра от 10.30 часа по случай Световния ден  на жертвите от катастрофи. Те ще раздават печатни превантивни материали на участниците в движението.

На Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия, в храмовете на Българската православна църква по време на светата литургия ще бъде отправена молитва в памет на загиналите при инциденти на пътя. С благословението на патриарх Неофит ще бъде отправена молитва към Бога и за упокоение душите на починалите при атентатите в Париж.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе