Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В Силистра отбелязаха 136 години от освобождението на града от османско владичество.

В Силистра отбелязаха 136 години от освобождението на града от османско владичество.

Силистренци отбелязват 136 години от освобождението на града от османско владичество. Доростолският митрополит Амвросий отслужи панахида в памет на загиналите за свободата на отечеството и призова присдъстващите никога да не забравят тяхната саможертва:

Вечна да бъде паметта на тези загинали знайни и незнайни, които са изпълнили именно думите на Спасителя: "Няма нищо по-велико от това да отдадеш живота си за братята си".

Силистренци почетоха паметта на освободителите с венци и цветя и минута мълчание пред паметната плоча на улица "Омуртаг", която бележи влизането на руските войски в града.

Този ден винаги е свързан с приповдигнат патриотизъм за всеки един, който живее в този град, защото за този град е имало битки, каза един от гражданите..

Имаме велика история, въпреки че в последно време позабравяме затова. Искаме да отдадем почит на великите българи и на великите събития в България и второ, да накараме хората също да обичат още повече Българиия и да милеят за нея и да правят всичко възможно да стане една хубава страна за живеене, обясни друг.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе