Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

На Острова очакват най-студената зима от 30 г.

На Острова очакват най-студената зима от 30 г.

Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30 години. Синоптиците предупреждават за завръщането на "Звяра на Изтока" - фаза, която на Острова използват за описание на екстремни зимни условия на Острова, които настъпват в резултата на източни ветрове. Когато налягането е високо в Скандинавия, Великобритания е склонна да изпитва полярна континентална въздушна маса. Когато това се случва през зимата, студеният въздух навлиза от Евразийската суша, като довежда студените и зимни условия, пише Sundaytimes. 

Затова и метеоролозите предупреждават, че зимата в Обединеното кралство ще е изключително студена. Най-ниски ще са температурите през месец януари, като минусовите стойности ще се задържат седмици наред. Очаква се най-студено да е Мидланс, където арктическият фронт ще бъде най-силно изразен. 

Професорът по климатично прогнозиране Марк Сандърс очаква, че това ще през януари и февруари 2020 година температурите ще бъдат най-ниски от 30 години насам. Миналата година "Звярът на Изтока" довя температури от -14 градуса по Целзий, регистрирани в различни части на Шотландия, а зимната обстановка отне живота на 17 души, сред които и 7-годишно момче. 
 
Прогнозите за тежка зима във Великобритания са в пълен контраст с лятото, което се оказа необичайно горещо за страната. Анализаторите от Met Office отбелязаха температури от 38,7С в Кеймбридж, а според синоптикът Брайън Гейз прогнозата за следващите три месеца е най-топлата правена за момента. Очаква се циганското лято на Острова да започне с температури от 26 градуса. 

В следващите дни се очаква ураганът Дориан да се слее с тропическата буря Габриел, която ще премине над Обединеното кралство с проливни дъждове и вятър със скорост от 70 км в час.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе