Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Оставиха Иванчева под домашен арест

Оставиха Иванчева под домашен арест

Първи въззивен състав на Специализирания апелативен съд остави Десислава Иванчева под домашен арест.

Магистратите оставиха без уважение молбата на бившата кметица на столичния район "Младост" за изменение на мярката й за неотклонение от "домашен арест" в по-лека, съобщават от съда.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 6 юли т.г. Апелативният спецсъд я призна за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината.

Присъдата, която й бе постановена, бе 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

За заместничката й Биляна Петрова съдът определи 7 г. затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 9 г. за това, че е действала като помагач на Иванчева.

Посредникът при искането и предаването на подкупа Петко Дюлгеров също бе признат за виновен като помагач и получи 6 г. затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 8 г.

На първа инстанция спецсъдът осъди Иванчева на 20 г. затвор, Петрова - на 15 г., а Дюлгеров - на 12 г. само за искането, но не и за получаването на подкупа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе