Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Оставиха в ареста обвинен за убийство

Оставиха в ареста обвинен за убийство

Стара Загора. Обвиненият в убийството на свой съселянин Генко Тодоров от радневското с. Ковач остава постоянно в следствения арест, реши Старозагорският окръжен съд. Според прокуратурата 42-годишният охранител в местната кооперация е умъртвил по особено жесток начин съселянина си Гено Митев, на 63 години.

Трупът на мъжа е бил намерен в селския парк в неделя сутринта. Нямало видими следи от насилие, но при аутопсията съдебните лекари открили следи от наранявания по тялото, включително и травми по главата, най-вероятно от удари с камък . Криминалистите са тръгнали по горещите следи да издирват убиеца и Генко Тодоров е бил арестуван на следвашия ден.

В съдебната зала той отрече да е извършил убийството, но призна че се видял с убития Гено, макар и за малко в събота привечер. Според разследващите обаче имало категорични доказателство, че той е претрепал съселянина си. Дори е направил опит да опожари тялото, но не успял. Причината най-вероятно била скандал за пари, които убиецът поискал от жертвата, но той нямал какво да му даде. При обиска след смъртта му в джобовете му били намерени дребни стотинки.

„Гено беше безработен от доста време, не и някой кибритлия, тих и скромен човек. Ерген е и живееше сам, няма и роднини, погребаха го няколко възрастни жени от селото", каза кметът на Ковач Динко Динев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе