Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Затворени остават част от пътищата в Североизточна България

Затворени остават част от пътищата в Североизточна България

Тежка е зимната обстановка в Североизточна България, като новата снежна покривка от тази нощ е между 10 и 20 см. Това съобщават дежурните в Областните пътни управления. В някои райони снеговалежът продължава, а заради вятъра има и намалена видимост.

В Шуменска област затворен за движение за всички превозни средства е пътят Русе – Варна в участъка от пътния възел Белокопитово до границата с област Разград, а до границата с област Варна има забрана за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Тежки камиони не могат да минават още по автомагистрала „Хемус“, през Ришкия проход и по главния път София – Варна в участъка от Търговище до Белокопитово. По пътя Шумен – Силистра ограничението е за превозни средства над 3,5 тона.

В Разградска област заради силен снеговалеж и намалена видимост е затворен пътят Русе – Разград – Шумен. Забрана за движение има още по пътищата Кубрат – Тутракан, Черешово – Кубрат и Юпер – Бисерци. По останалите пътища от втори и трети клас нямат право да се движат тежкотоварни автомобили над 12 тона.

В Силистренска област отворени за движение на коли до 3,5 тона са пътищата Силистра – Шумен, Силистра – Добрич през Богорово, където снощи е имало закъсали автомобили, Зебил – Вълкан и Дулово – Исперих – Окорш. Останалите отсечки от републиканската мрежа остават затворени за всички превозни средства. Минимум 19 машини пробиват пътищата в региона.

В Търговищка област има забрана за движение на тежки камиони над 12 тона през Котленския проход и по пътищата за Разград и Шумен. В региона работят 55 машини. Настилките са почистени и обработени, на места заснежени.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе