Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Тежка остава пътната обстановка в Североизточна България

Тежка остава пътната обстановка в Североизточна България

В цяла Североизточна България е забранено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона.

В Шуменска област затворени за движение са второкласните пътища Шумен – Разград – Русе и Нови пазар – Добрич. Затворени са и почти всички третокласни отсечки, с изключение на пътищата Ивански – Янково, Смядово – Златар – Велики Преслав, Риш – Върбица и Радко Димитриево – Друмево. Намалена е видимостта по автомагистрала „Хемус”, където максималната препоръчителна скорост е 80 км. в час. На територията на цялата област лекотоварните автомобили от 3,5 до 12 тона трябва да бъдат с вериги, уточниха от Областното пътно управление.

  В Разградска област работят 48 машини, има сигнали за закъсали автомобили до село Манастирско и между Завет и Кубрат.

  В Силистренска област пътят Силистра – Шумен е трудно проходим, затворени за всички превозни средства са пътищата Русе – Силистра и Силистра – Добрич. Всички автомобили трябва да се движат с вериги. Продължава да вали и да навява, пътните настилки се обработват от 34 машини. Сигналите за закъсали автомобили са над 10. от Областното пътно управление апелират да се пътува само при необходимост.

В Търговищка област всички пътища са проходими при тежки зимни условия. Снежната покривка по платната е около 10 см. Натрупаният сняг в региона е между 40 и 60 см. Проходът Боаза има падащи дървета. Котленският проход е затворен за автомобили с тегло над 10 тона, останалите трябва да са с вериги. Настилките се почистват от 55 машини.

 Пътищата от републиканската мрежа в Русенско остават затворени за движение на моторни превозни средства с тегло над 12 тона. Забрана за движение на всякакви превозни средства има по пътищата Русе – Бяла – Велико Търново, Русе – Разград – Варна и Русе – Кубрат.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе