Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Още драма. В 5 щата се броят бюлетини

Още драма. В 5 щата  се броят бюлетини

Близки са резултатите на двамата претенденти за следващ президент на Съединените щати - настоящият Доналд Тръмп и кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън. Обявилият се е за победител, въпреки неокончателните резултати Тръмп заяви, че има готовност да сезира Върховния съд за изборни измами. 

Продължава броенето на милиони гласове, които в крайна сметка ще решат победителя за поста в Белия дом, развръзката от битката в Сената и Камарата на представителите. Тези гласове ще определят победителя в оспорваните щати Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган. Тепърва ще станат ясни резултатите в Северна Каролина и Джорджия.

Американските медии съобщават, че Байдън е победител с минимална преднина в Уисконсин, който беше спечелен от опонента му републиканец Доналд Тръмп преди четири години. Уисконсин носи 10 електорални гласа и така по данни на Асошиейтед прес Байдън вече събира 248 гласа.

Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в Уисконсин. При преброени 99 на сто от бюлетините кандидатът на демократите води с по-малко от един процент, което дава право за искане за ново преброяване. 

Бюлетините все още се броят в щатите Пенсилвания, Аризона, Невада, Джорджия и Северна Каролина.

Тръмп води в Джорджия, Северна Каролина и Пенсилвания, където за обработване остават над 1 милион бюлетини.

Байдън освен това води и в Мичиган, където от щаба на Тръмп заведоха дело, за да се спре броенето на гласовете там заради неосигурен законово гарантиран достъп за наблюдаване на броеното на бюлетините на "много места“, но без да се представят доказателства за това.

Ако Тръмп загуби Уисконсин, за да си осигури победа, той ще трябва да надделее и в трите щата, както и Аризона или Невада, където засега води Байдън.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе