Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Освободиха осъден на смърт затворник след 25 г. решетки

Освободиха осъден на смърт затворник след 25 г. решетки

Луизиана. Затворник, прекарал 25 години зад решетките в очакване на смъртна присъда, беше освободен от затвора в американския щат Луизиана, съобщи Би Би Си.

64-годишният Глен Форд е бил признат за виновен през 1984 г. за убийството на бижутер, при когото е работил.

От август 1988 г. той очаквал изпълнението на смъртната си присъда, въпреки че винаги е отричал да е извършил убийството.

Окръжният съдия отмени в понеделник присъдата на Форд , след като излезе нова информация, според която той не е присъствал и не е замесен в убийството на бижутера.

След излизането от затвора той призна, че е загубил близо 30 години от живота си, които никога не може да върне. "Когато ме арестуваха синът ми беше бебе, а сега вече той има бебета", призна с оскърбление той.

"Много сме доволни да видим Глен Форд най-накрая освободен . Благодарни сме, че прокуратурата и съдът взеха това решение", казаха адвокатите на Форд.

Според тях делото е било водено с противоконституционно потискане на доказателства.

В Луизиана има 85 души, които очакват изпълнението на смъртните си присъди. Законът в щата дава право на тези, които са изтърпели определен срок, но после са били оправдани и освободени, да получат обезщетение, което варира от 25 000 до 250 000 долара на година, плюс до 80 000 долара за пропуснати "възможности за живот".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе