Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Несправедливо осъден излезе на свобода след 34 г. затвор

Несправедливо осъден излезе на свобода след 34 г. затвор

Лос Анджелис. Чернокож мъж от Лос Анджелис излезе на свобода след 34 г., прекарани в затвора, след като се оказа, че е невинен. 53-годишният Каш Делано Реджистър прие емоционално новината и се разплака след обявената от съдията дълго чакана свобода, съобщи „Хъфтингтън пост".

Той бе осъден, че е застрелял 78-годишен мъж през 1979 г., за което престъпление получил присъда от 27 г. до живот. През цялото време твърдял, че е невинен.

Върховният съд свали обвиненията срещу него с мотива, че прокурорите са използвали фалшиви свидетелски показания по време на делото и са пропуснали да представят оневиняващи улики. Нито един от откритите 7 отпечатъка на местопрестъплението не е на 53-годишния вече бивш затворник, а оръжието на убийството така и не е намерено.

Приятелката на Каш разказала, че била с него по време на стрелбата, но прокурорите се позовали на показанията на друга свидетелка, която твърди, че го видяла на мястото на инцидента.

Сестрата на въпросната "очевидка" се опитала да уведоми властите за лъжесвидетелството, но била сплашена да си мълчи от един от детективите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе