Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В Силистра организират прегледи за ранно откриване рака на кожата

В Силистра организират прегледи за ранно откриване рака на кожата

Прегледи за ранно откриване рака на кожата ще направят силистренски лекари. Тази година кампанията „Евромеланома” ще се проведе на 14 май, а в рамките на няколко часа жителите на крайдунавския град ще могат безплатно и без направление да се консултират с няколко дерматолози. Сред тях е доктор Виолета Славова, която работи в Кожното отделение на Силистренската болница.  
„Профилактиката е насочена най-вече към хора с повече бенки по тялото, хората, които имат във фамилната анамнеза боледували от меланом или друг рак на кожата, както и хора, които са забелязали някаква промяна в бенката - да е започнала да нараства, да има асиметрия във формата й, да кърви или да боли“, обясни д-р Славова.
Кабинетът на доктор Виолета Славова ще бъде отворен за пациенти на 14 май от 12 до 15 ч., с възможност работното време да бъде удължено.
През миналата година при кампанията „Евромеланома” в страната са били открити шест случая на злокачествен меланом, други 150 случая на базалноклетъчен карцином и още 7 – на кожен рак.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе