Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Орбан повиши градуса на риториката срещу ЕС

Орбан повиши градуса на риториката срещу ЕС

Унгарското правителство засилва кампанията срещу ръководството на Европейския съюз и повтори обвиненията към Брюксел, че работи в подкрепа на масовата миграция към Стария континент, предаде АП.

Говорителят на кабинета Золтан Ковач заяви днес, че гражданите ще получат писмо от премиера Виктор Орбан с обяснения за имиграционните усилия на ЕС, на които Будапеща се противопоставя.

Лидери на ЕС и европейски политици, сред които германската канцлерка Ангела Меркел, отхвърлиха унгарската кампания, която бе започната миналата седмица с билбордове и телевизионни и печатни реклами.

Офисът на ЕК в Будапеща публикува детайлно опровержение на твърденията на Орбан и отрече да е намалявана финансовата помощ за страните, които не искат да приемат имигранти.

Поредната информационна кампания на Унгария е насочена в частност срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и финансиста милиардер Джордж Сорос. Властите в страната обвиняват двамата, че прокарват план за миграция, който застрашава сигурността на Унгария.

Според кабинета в Будапеща Юнкер и Сорос - отдавнашен враг на Орбан, искат да наложат задължителни квоти за разселването на бежанци, да отслабят правата на страните членки да защитават границите си и да облекчат бежанците, които имат мигрантски визи.

Говорителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас опроверга твърденията, като ги нарече „фалшиви новини“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе