Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

"Оранжев" код заради силен дъжд в Бургаско

Количествата на валежите, които се очаква да се изсипят над града и региона са между 30 и 50 л/кв.м. Значителни валежи ще има в цялата страна днес, като в някои райони дъждът ще премине в сняг, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. "Оранжев" код е обявен за 12 области - Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Добрич и Силистра.

В северната и западната част на страната е обявен "жълт" код за значителни валежи, както и за очаквания дъждът да премине в сняг.

Минималните температури ще са между 2° и 7°. Максималните температури над по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°, в Югоизточна България до 14°.

Над планините ще е облачно и в масивите от Западна България ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна Стара планина все още ще духа силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

От Министерството на околните води вече предупредиха, че заради валежите се очаква и покачване на речните нива. С повишено внимание се следи водосборът на река Тунджа, Марица, Арда, Места и Струма.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе