Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

МВР опроверга слуха за бял бус, отвличащ деца

МВР опроверга слуха за бял бус, отвличащ деца

След засечени на 1 август от МВР постове във Фейсбук и Туитър за предполагаем бял автобус, който „отвлича деца в областите Разград, Силистра, Русе с цел да отнеме телесните им органи“, специализираният сектор "Киберпрестъпност" към ГДБОП извърши спешна проверка за установяване на истинността на постовете, съобщават от пресцентъра на министерството. Проверката установи, че тези постове не са достоверни и гражданите в тези райони могат да бъдат спокойни.

Първата публикация във Фейсбук на белия разградски бус, съдържаща информация за предполагаеми отвличания на деца, е направена в началото на май 2014 година от чуждестранен гражданин, живеещ  в Германия. Разследващите органи са установили, че собственикът на буса е български гражданин, който има адресна регистрация в чужбина. Към момента мъжът не се намира на територията на България и по информация на роднините му работи в Германия. По данни на ГД „Гранична полиция“ бусът е напуснал територията на страната още през 2012 г.

След старта на проверката на МВР вече са установени постове, съдържащи опровержение, че няма нищо вярно в разпространената публикация. Част от споделянията вече са изтрити, дори са публикувани и извинения за внесения смут в обществото, тъй като са били подведени.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе