Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

МВР опроверга за изпуснати пътници на Летище "София"

МВР опроверга за изпуснати пътници на Летище

Извършената проверка категорично опровергава твърдението, че пътници са преминали без граничен контрол на Летище „София". Това заяви пред журналисти заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, който коментира появилата се информация, че пътници отново са преминали без граничен контрол на Летище София.

Зам.-министър Ципов: „Полетът от Амстердам е закъснял с 27 минути. В момента, в който навлизат пътниците от полета на терминала, на местата, където се извършва гранична проверка от граничните полицаи, има 4 полицаи. След което, след минута се появява още един полицай. Всички пътници от полета са обработени за 16 минути от тези 5-ма полицаи, а пътниците са 103-ма. Всички са обработени и това става ясно от проверката на камерите на работните места на граничните полицаи и от камерите от цялото летище. Това показват фактите от проверката. Това, което може да направим като предположение е, че подателят на сигнала е забелязал допълнителния полицай, който е отишъл на работа на едното от гишетата и е решил, че става дума за подобен казус на този от 20 март", разясни той.

На въпрос докъде е стигнала предишната дисциплинарна проверка, той отговори: „Тя продължава. Снемат се обяснения от всички служители на гранична полиция, които са били на работа на 20 март. За резултатите от тази дисциплинарна проверка и предприетите дисциплинарни мерки ще бъдете уведомени допълнително. Нека органите да си свършат работата и ще дадем резултатите от проверка. Законовият срок за приключване на проверката е няколко месеца. Надявам се, че ще приключи по-рано".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе