Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Червен код за опасност от пожари в Източна и Северна България

Червен код за опасност от пожари в Източна и Северна България

Червен код за опасност от пожари е обявен за днес в няколко области на страната. Най-сериозен е рискът в Източна и Северна България. 

Предупреждението е в сила за областите Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Добрич и част от Силистра. На отделни места в областите Плевен, Велико Търново и Видин рискът за възникване на пожари също е висок. 

Кодът ни предупреждава да бъдем изключително бдителни и незабавно да уведомяваме противопожарните служби за всеки огън. 

Заради високите температури и вятъра е възможно дори и най-малката искра да предизвика огромни неприятности.

Контролиращите институции напомнят, че сезонът е пожароопасен и е абсолютно забранено паленето на огън в земеделските земи и гори, извън специално обозначените и оборудвани за целта места.

60 пожарникари продължават борбата с пожара, който избухна над село Бели Искър в Рила планина. Обхванатата от огъня площ е по границата на Централен Рилски резерват, на около 2 000 метра надморска височина. Засегнати са близо 10 декара храсти и борова гора, теренът е много тежък и трудно достъпен. 

Вчера беше съобщено, че разпространението на огъня е ограничено, а в гасенето се е включил и военен хеликоптер. Очаква се днес пожарът да бъде изгасен. Предполага се, че отново причината за бедствието се дължи на човешка небрежност. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе