Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Опасен студ сковава САЩ

Опасен студ сковава САЩ

Вашингтон. Съединените щати са обхванати от рекордни студове. Очаква се полярният вихър да понижи температурите до минус 31 градуса по Целзий в Северна Дакота, минус 35 градуса в Минесота, и минус 26 градуса в Чикаго. Заради ледения вятър температурите може да се усещат като минус 50 и 60 градуса. Властите предупреждават жителите на тези градове да стоят на топло, защото съществува голяма опасност от хипотермия, а измръзванията може да настъпят много бързо.

Учебните занятия в редица щати са отменени. Интензивните снеговалежи и ледените дъждове, които паднаха през уикенда, доведоха до анулирането на повече от 3000 полета. Очаква се студената вълна да премине днес и утре и температурите да достигнат до нормалните за сезона.

Повечето райони в Съединените щати не са преживявали такъв студ от близо две десетилетия. „Това е опасен студ", предупредиха метеоролозите, които определиха условията като животозастрашаващи. При толкова ниски температури хипотермията и измръзванията може да настъпят много бързо.

Необикновеният студ обхвана и Канада, където в източната част на провинция Алберта и в северозападно Онтарио бяха отправени предупреждения за много ниски температури.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе