Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Оланд и Камерън: Трябва да натиснем ИД в Сирия

Оланд и Камерън: Трябва да натиснем ИД в Сирия

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън се срещна с Франсоа Оланд в Париж тази сутрин, където двамата обсъдиха съвместните действия в борбата срещу "Ислямска държава". Камерън добави, че подготвя нови предложения за участието на Лондон във войната.

Двамата преди това се поклониха пред паметта на загиналите в концертната зала "Батаклан", която бе един от нападнатите обекти в Париж. Те поднесоха по една роза пред залата.

"Убедени сме, че трябва да продължим да поразяваме "Ислямска държава" в Сирия. Ще засилим ударите, ще избираме мишените така, че да нанасяме възможно най-големи щети на тази терористична армия", каза Оланд по време на срещата с Камерън в Елисейския дворец.

Камерън изрази категоричната си подкрепа за военните действия предприети от Оланд срещу ИД в Сирия, като изрази убеждението си, че Великобритания трябва да се включи също. Той добави ще отправи предложения в парламента за нови действия тази седмица.

"Ще направим всичко по силите си, за да помогнем на нашите приятели и съюзници от Франция", заяви Камерън и добави, че двете страни са изправени пред обща заплаха. Премиерът на Великобритания заяви, че двете страни трябва да направят още в борбата срещу тероризма и в обмена на информация. Трябва да се справят и с проблема с завръщащите се бойци от чужбина.

"Ние сме обединени с вас", каза Камерън на френски. "Очевидно е, че двете страни трябва да се борим с тази брутална организация", добави той.

Оланд подкрепи идеята за увеличаване на обмена на информация, като посочи, че ЕС трябва да се постарае в работата с разузнаването.

"Трябва да направим така, че да сме сигурни, че хората, които идват в страната ни не са съучастници на терористите", отсече президентът на Франция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе