Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Нужни са около 400 000 лева за почистване на каналите и деретата в Силистренско

Нужни са около 400 000 лева за почистване на каналите и деретата в Силистренско

Около 400 000 лева са необходими за почистване на всички канали и дерета на територията на област Силистра. Заради липсата на средства в бюджета обаче, общината може да осигури само малка част от парите. Кметовете и кметските наместници в селата отдавна алармират за необходимостта от почистване на деретата, но ограниченият бюджет не позволява да бъдат отпуснати необходимите средства. Това уточни заместник-кметът по финанси в община Силистра Димо Стоев. Общината засега ще купи няколко храстореза, с които работниците от временната заетост да почистват каналите.
„Всички села са бухнали в растителност от дъждовете. Вероятно там ще отпуснем малко средства. Колкото и да ни е трудно, ще изтръскаме чувала и ще намерим и за това. Сега купуваме три-четири резачки, ще действаме комплексно по отделните села“, обясни Димо Стоев.
Със средства от Държавния фонд „Бедствия” се извършва ремонт на моста в село Калипетрово, разрушен от поройните дъждове през пролетта. Заради липса на пари обаче, още не е реализиран проектът за изграждане на защитна стена в село Иширково, пострадало при наводнение преди няколко години.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе