Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видеонаблюдение и охрана ще пазят обновения Дунавски парк

Видеонаблюдение и охрана ще пазят обновения Дунавски парк

Вандали са унищожили част от новите съоръжения в Дунавския парк на Силистра, който все още е в ремонт. За да опазят новата инфраструктура, след приключването на строителните дейности от Общината смятат да въведат денонощно видеонаблюдение и жива охрана.

Проектът за обновяване на Дунавския парк и централния площад на Силистра е на стойност 5 милиона лева и е в ход от миналото лято. Монтирани са нови детски и спортни площадки, осветление и огради, алеите са с обновена настилка, премахнати са старите и опасни дървета и са засадени нови, обобщи заместник-кметът по устройство на територията Емил Бойчев. 

Ние сме премахнали около 70 дървета, а сме засадили общо 450 храсти и дървета, каза Бойчев.

По време на строителните работи обектът се охранява от частни охранители, наети от фирмата - изпълнител. Въпреки това обаче над новите съоръжения има посегателства и щети, каза кметът на Силистра Юлиян Найденов. 

За съжаление има и посегателства върху детските площадки, включително върху новите настилки. Беше счупена оградата на едната детска градина, съоръжението на фитнес площадката, коментира Найденов.

Охраната на обновения парк ще се осъществява чрез денонощно наблюдение с 38 видеокамери и жива охрана.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе