Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Огненият ад в Австралия клати правителството

Огненият ад в Австралия клати правителството

Премиерът на Австралия Скот Морисън беше посрещнат от разгневени местни жители, които го освиркваха и крещяха обиди срещу него при посещението му в опустошен от пожари район, предаде Асошиейтед прес.

Жители на Кобарго, в щата Нов Южен Уелс, крещяха обиди, показваха неприлични жестове и наричаха Морисън "идиот", критикувайки го за липсата на средства за справяне с пожарите в града. Те освиркаха премиера, когато колата му отпътува. В град Куаама, също в Нов Южен Уелс, пожарникар отказа да му стисне ръката.

Недоволството избухна, след като властите съобщиха, че 381 къщи са разрушени на южното крайбрежие на Нов Южен Уелс тази седмица. Там и в съседния щат Виктория броят на жертвите за последните седем дни вече е най-малко осем. Повече от 200 пожара бушуват в двата австралийски щата с най-голямо население. Засегнати са и щатите Западна Австралия, Южна Австралия и Тасмания, отбелязва Асошиейтед прес.

Същевременно необичайна гореща вълна обхвана Западна Норвегия, където в местно селище бяха измерени 19 градуса по Целзий. С този рекорд 2 януари стана най-топлият януарски ден в Норвегия откакто се води статистика и най-горещият ден за който и да било зимен месец от декември до февруари на Скандинавския полуостров. По това време на годината температурите обикновено са под нулата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе